Forældre

Talentspejderne gør en forskel

Hvorfor et mentorforløb?

Som ung er det let at slå sig selv oven i hovedet med det, man ikke kan. Langt vanskeligere er det at se værdien i at være den person, man er. Især, hvis man har oplevet modstand fx i skolen og blandt kammeraterne. Her gør det en forskel at få støtte fra en person, der har overskud og ressourcer til at anerkende en, som den man er, og med de evner og talenter man har.

Hos Talentspejderne tror vi på, at alle har evner og talenter. Det hjælper vores mentorer de unge med at blive bevidste om. Fra unge, som har gennemført vores mentorprogram, hører vi, at deres selvtillid og selvværd vokser, når de gennemfører mentorforløbet. Det i sig selv kan skabe den nødvendige motivation til at komme videre og flere af dem oplever, at de pludselig klarer sig bedre i skolen.

24 møder

På de 24 møder, dit barn har sammen med sin mentor, er der et fastlagt program, hvor mentoren gennem opgaver, træning, spil og gode snakke støtter dit barn i at:

  • se og udfolde sine evner, talenter og karakterstyrker
  • udvikle sine uddannelseskompetencer
  • kende sine læringsstile og intelligenser, så dit barn får lettere ved at lære og
    sætte mål for fremtiden

Dit barns mentor vil også hjælpe dit barn med at blive mere initiativrig, selvstændig, engageret, ambitiøs, pligtopfyldende, konstruktiv, kreativ og få mere overblik og struktur, m.m.

Der venter en bonus

Hver gang dit barn møder op til undervisning hos sin mentor på virksomheden, indsætter vi et beløb på 25 kr. på deres fælles konto.

Efter de 24 møder, som hver varer ca. halvanden time, udbetaler vi de 600 kr. Dit barn skal sammen med sin mentor bruge beløbet på en særlig oplevelse efter eget valg.

Har du spørgsmål?

Hvad der bliver sagt...

En mentor virker

Vi mener begge to (Michaels forældre) at vi kan mærke en klar forbedring af Michaels koncentration. Han er blevet et mere roligt væsen og han er blevet mere moden. Han bliver naturligvis også ældre og det kan vi tydelig mærke, men vi er også enige om at det klart har en virkning at han kommer hos sin mentor."

Connie Kromanne, Hinnerup

Det bedste der er sket i mit liv

Det har været som at vinde i lotteriet. Vi har fået en pige som er blevet mere fri og siger fra når der er noget hun ikke til er tilfreds med. Som hun selv siger, det er det bedste der nogensinde er sket i mit liv.”

Hanne Elisabeth Hovaldt, Randers

En glad dreng

Jeg har fået en gladere dreng hjem

Irna Vilslev Hvam Andersen, Tarm

Positiv oplevelse

Nu er Nicklas en mere åben dreng og slet ikke så genert. Det er utroligt positivt at opleve det.

Rene Villumsen, Ballerup

Hvad er en mentor?

En mentor er en voksen, som enten er ansat i en virksomhed eller ejer sin egen virksomhed. (I områder hvor der er få virksomheder kan det også være efterlønnere og pensionister). Det er en person, som kun ønsker at hjælpe dit barn med at se sine evner og talenter - alt det, dit barn er god til! Alle mentorer i Talentspejderne har været på et certificerende mentorkursus, hvor de lærer at blive gode mentorer.

Hvordan foregår det?

På hvert af de 24 møder arbejder dit barn sammen med sin mentor omkring nogle rigtig gode opgaver. De handler om, hvilke styrker, evner og talenter dit barn har. Og husk - alle mennesker har evner og talenter. Mentoren hjælper dit barn med at se og bruge dem. Dit barn og mentor mødes aldrig alene privat.

Emner på møderne:

  • Hvilke gode personlige egenskaber, dit barn er måske kreativ, modig eller en rigtig god ven!
  • Hvad dit barn drømmer om, og hvad der skal til for at gøre drømmen til virkelighed?
  • Hvad barnet kan gøre for at bruge sine evner og talenter mere i skolen!
  • Hvilke uddannelser dit barn med fordel kan vælge ud fra de intelligenser det har!
  • Måske er der noget, som er vanskeligt for dit barn. Mentoren er her en fortrolig voksen, som har tavshedspligt.