Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

​Vil du være rollemodel for en ung?

Alt for mange unge kommer ikke i uddannelse og job efter de er gået ud af folkeskolen. Ofte handler det om, at de unge ikke er bevidste om, hvad de er gode til. Andre mangler selvværd, selvtillid eller motivation. Det gør dem rådvilde og desorienterede, når de skal vælge uddannelse og job. Flere unge kommer slet ikke i gang med en uddannelse, hvilket øger deres risiko for at komme til at leve på offentlig forsørgelse.​

Alle unge har evner, styrker og talenter. Det handler blot om at hjælpe de unge til at få øje på dem!​

Alle unge har evner, styrker og talenter

Med koncept ”Talentspejderne” kan du som frivillig være med til at gøre en positiv forskel for unge. Et talentforløb består af 24 ugentlige møder af ca. 1½ times varighed (dog ikke i ferieperioder). Du kan være medarbejder på en lokal virksomhed, studerende, på efterløn eller pensionist. Det vigtigste er, at du er glad for at tale med unge mennesker, kan inspirere dem og komme med ideer til valg af uddannelse og job ud fra det den unge er god til. Erfaringer viser, at det er den bedste måde at hjælpe dem på.

Når du er blevet Talentspejder!

Målet er, at den unge skal udvikle de kompetencer, der er nødvendige for at kunne starte på en uddannelse. Vi sørger for, at du bliver klædt på til opgaven og får de nødvendige redskaber. Konceptet er enkelt og ligetil. Det er fyldt med spændende materiale og redskaber. Du bidrager med lyst, overskud og ressourcer ved at give noget til andre – og er klar til at få mindst lige så meget tilbage.

Alle vores Talentspejdere skal kommitte sig til at bruge vores udviklede talentprogram, hvor du bl.a. hjælper den unge til at blive bevidst om sine læringsstile, intelligenser og karakterstyrker. Programmet er udviklet i samarbejde med nogle af landets førende læringseksperter og er afprøvet af mere end 1.500 mentorer.

Hvem kan blive mentor hos Landsforeningen Talentspejderne:

Vores mentorer har mange forskellige typer af baggrund. Det afgørende er, at du selv har erfaring med uddannelse/job, som du kan give videre, idet du fungerer som en rollemodel for din mentee. Og vigtigt er det selvfølgelig også, at du som frivillig i Talentspejderne skal have en stærk tro på, at alle mennesker har evner og talenter og at du har lyst til at ”spejde” efter dem hos den unge.

Eksempler på din baggrund:

  • Virksomhedsejer
  • Medarbejder
  • Iværksætter
  • Efterlønsmodtager
  • Pensionist
  • Studerende (vi har bl.a. en aftale med VIA Aarhus)
  • Jobsøgende (mellem to jobs)

Din gevinst

Ligesom vi mennesker har behov for kærlighed, støtte og anerkendelse, har vi også behov for at være noget for andre. Det er du som Talentspejder. Det er en udviklende og lærerig proces, hvor du lærer meget om dig sig selv og andre mennesker. Du udvikler evner og færdigheder, som du kan bruge på andre områder af dit liv og får brugt sider af dig selv, end dem du plejer. Samtidig viser din virksomhed social ansvarlighed ved at lade en ansat være Talentspejder.

Visitation og uddannelse

Som frivillig hos Talentspejderne bliver du visiteret ved at udfylde et ansøgningsskema indhente og aflevere straffeattest og børneattest. Du er nu klar til et gratis Talentspejderkursus af én dags varighed. Kurset giver dig viden om rollen som Talentspejder, målgruppen og du bliver undervist i at bruge de værktøjer, du skal benytte ved dine 24 møder sammen med den unge.

​Hvad siger andre Talentspejdere:

Talentprogrammet er enkelt bygget op og nemt at arbejde med.

​Det giver virkelig mening at se et ungt menneske, der får øje på sine evner og talenter. Jeg har haft tre unge i forløb og bliver aldrig træt af det.

Mette Bernt, Vejle

Min belønning for den frivillige indsats var at se den unge ændre adfærd i forhold til sin egen fremtid.

Poul Erik Lund, Herning

Det er altid en oplevelse at deltage i kurser, når der er nogen, der har noget på hjerte. Stærkt emne, stærk disposition, dejlige eksempler og et stort engagement. Vi blev alle efterladt med en stor lyst til at komme videre, afprøve jeres imponerende materiale og give lidt videre til de fantastiske unge mennesker.

Torben A. Krag, Skjern

Alle unge har evner og talenter

Talentspejderne har i samarbejde med landets førende læringseksperter udviklet et banebrydende talentprogram for unge i 7. - 9. klasser, der har behov for en god rollemodel.

Fokus på evner og talenter for de 12 - 25 årige

Et banebrydende talentprogram

Corporate volunteering

Socialt ansvar med mening​

Et plus på den personlige bundlinje​

Ring: 25 77 86 46

​Åbent hverdage mellem 08.00 – 16.00.

Du er også velkommen til at sende os en mail:

kontakt@talentspejderne.org 

Landsforeningen Talentspejderne

CVR: 34102066

Koglevej 36, 8960 Randers SØ

Klik her for rutevejledning

Hovedsponsor​

tuborg-logo

white-facebook-fill2